Een goed matras kiezen doe je niet op basis van de prijs. Want wist je dat goedkope matrassen vaak net zo goed zijn als duurdere varianten? In deze blog leggen we je uit hoe dit precies zit en waar je wél op moet letten wanneer je een nieuw matras koopt. Zo helpen we je het perfecte matras te vinden, zonder daar een cent te veel aan uit te geven!

Een duur matras is geen goed matras

Goedkope matrassen zijn soms net zo goed als dure varianten. Maar hoe kan dat? Je zou toch denken dat het materiaal dan beter is? Nee hoor, vaak betaal je extra voor een merk. Sterker nog: soms zijn matrassen wel drie keer zo duur als er een merk op staat! Daarom is het belangrijk om goedkope matrassen niet af te schrijven, maar naar de kenmerken te kijken.

Welk matras past bij jou?

Wat voor jou een goed matras is, kan voor iemand anders dat niet zijn. Je moet dus eerst uitzoeken welk matras goed bij jou past. Zo kiezen mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben en veel zweten voor koudschuim of pocketvering matrassen. Voor mensen met lichamelijk klachten is traagschuim vaak een betere keus. Er zijn ontzettend veel goedkope matrassen online te vinden die in deze categorieën vallen.

De eigenschappen van een goed matras

Binnen de bovenstaande categorieën zijn er nog een aantal factoren waar je je keuze op kunt baseren. Zo is natuurlijk de ondersteuning die het matras biedt erg belangrijk. Check bijvoorbeeld hoeveel pockets een pocketvering matras heeft en of die verdeeld is in ‘comfortzones’. Bij matrassen van schuim is de veerkracht erg belangrijk. Daarnaast wil je bij goedkope matrassen misschien de volgende punten bij langs gaan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Wist je dat je zelf ook invloed hebt op de kwaliteit van je matras? Dure én goedkope matrassen moet je goed onderhouden, dan heb je er het langst plezier van. Lucht het matras zodra je opstaat door je deken open te slaan, haal de stofzuiger er regelmatig overheen en was de wasbare delen. Bij schuimmatrassen is het belangrijk om het matras maandelijks om te draaien als dat kan. Zo voorkom je kuilvorming. Verder bescherm je je matras met een molton of eventueel zelfs met een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

Nu je weet waar je op moet letten is het tijd om een matras uit te kiezen. In de webshop van Matrasconcurrent vind je een enorm aanbod goedkope matrassen, allemaal van de allerbeste kwaliteit. Doordat deze matrassen direct uit de fabriek komen, betaal je geen marketingkosten. Daarnaast profiteer je regelmatig van extra kortingen!

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga naar Matrasconcurrent!