Een snelle upgrade voor jouw huis? Ga voor nieuw schakelmateriaal

Een snelle upgrade voor jouw huis? Ga voor nieuw schakelmateriaal

Een eigen huis betekent een fijne plek om te wonen, maar het betekent ook de verantwoordelijkheid om je woning up-to-date te houden. Wil je voorkomen dat je huis veroudert, dan zul je je interieur regelmatig een opfrisbeurt moeten geven. Veel mensen kiezen dan voor een nieuwe vloer, een nieuwe keuken of een aan- of uitbouw. Terwijl een subtiele upgrade soms net zoveel doet, en aanzienlijk goedkoper uitpakt. Een slimme manier om je huis een metamorfose te geven, is het vervangen van je schakelmateriaal. Het zal je verbazen hoe veel dit voor je interieur doet! Het is daarnaast een mooie gelegenheid om de functionaliteit van je schakelaars en stopcontacten onder de loep te nemen.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

En wat bedoelen we dan precies met ‘schakelmateriaal’? Simpel: dit zijn alle schakelpunten en elektriciteitsaansluitingen in je huis. Juist: de lichtschakelaars, stopcontacten en andere wandcontactdozen die over de wanden van je woning verdeeld zitten. Als deze al jaren niet vervangen zijn, of misschien zelfs nog uit de vorige eeuw stammen, kunnen ze je huis onbedoeld een verouderde aanblik geven. Slecht aangesloten of verouderd schakelmateriaal kan zelfs gevaar opleveren: na enkele decennia is het dus sowieso een goed idee om de bestaande schakelaars en wandcontactdozen te vervangen.

Verschillende stijlen

Het goede nieuws is dat je tegenwoordig je schakelmateriaal zo kunt vormgeven, dat het een stijlvol onderdeel van je interieur vormt. Weg met die ooit witte, vergeelde opbouwschakelaars: er is vandaag de dag gelukkig veel meer te kiezen. Zorg ervoor dat je in je hele huis één stijl kiest voor al je schakelmateriaal, en trek die door in alle elektriciteitspunten. Alle stopcontacten en schakelaar krijgen zo een uniforme look, waardoor ze echt iets gaan toevoegen aan de sfeer in huis.

Slimme functies

Als je je schakelmateriaal toch gaat vervangen, is het slim om een praktische check te doen: sluiten je schakelaars qua functionaliteiten nog aan bij je wensen? Of moeten er toch dingen anders? Misschien wil je meerdere schakelaars bij elkaar groeperen, of een hotelschakeling aanleggen waardoor je één lichtpunt op meerdere plekken kunt bedienen. Of zijn er misschien lampen die je wilt kunnen dimmen? Maak per elektriciteitspunt een lijstje van de functies die het moet hebben en laat je schakelmateriaal daarop aansluiten. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Welk merk kies je?

Als nog nooit schakelmateriaal hebt gekocht, kan het aanbod je wellicht een beetje overweldigen. Hoe zorg je dat je een merk kiest waarmee je de komende jaren vooruit kunt? En waarmee je 100% veilige schakelingen en aansluitingen aanlegt? We helpen je graag op weg. De meest verkochte merken van Nederland zijn op dit moment Gira, Berker, Jung, en Busch-Jaeger. Met name het laatste merk komen we veel tegen in Nederlandse huishoudens: ze leveren hoogwaardige, innovatieve schakelmaterialen die gebouwd zijn op de toekomst. Al hun producten voldoen aan DIN EN ISO 9001 kwaliteitsstandaarden en zijn daarmee een veilige, vertrouwde keuze die zijn waarde over de jaren behoudt.

Gemakkelijk online bestellen

Als je voor Busch-Jaeger schakelmateriaal gaat, wil je de beschikking hebben over hun volledige assortiment basiselementen, bedieningswippen en afdekramen. Je hebt namelijk nogal wat te kiezen binnen de verschillende series van dit topmerk! Bij Elektro-kopen.nl vind je het volledige assortiment schakelmateriaal van Busch-Jaeger in een overzichtelijke webshop: bestellen gaat met een paar muisklikken en je betaalt nooit te veel voor dit fijne merk. Binnen slechts enkele dagen kun je met jouw schakelmateriaal aan de slag!

Busch-Jaeger schakelmateriaal bij Elektro-kopen.nl >

Welke soort hout past bij jouw klus?

Welke soort hout past bij jouw klus?

Het is zover: jij gaat iets moois bouwen in of rond je huis. Waar je het van gaat maken? Van hout natuurlijk! Een robuust en duurzaam materiaal, met een natuurlijke look. Kies je de juiste soort hout, dan kies je voor een solide afwerking en maak je iets dat jaren meegaat. Maar hoe weet je welke houtsoort het meest geschikt is voor jouw project? Er bestaan zoveel houtsoorten, dat je soms letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag op weg in de wereld van de verschillende houtsoorten. In deze blog vind je tips en trucs, waarmee je keer op keer de juiste type hout kiest!

Het belangrijkste in de keuze voor het type hout zijn de invloeden waar je hout aan wordt blootgesteld. Gebruik je het hout binnen, dan heeft het hout veel minder te lijden van vocht en andere weersinvloeden. Ga je het buiten inzetten, dan doe je er goed aan om een houtsoort te kiezen die ook onbehandeld goed tegen zon en vocht kan.

Hout voor binnen

Gebruik je je hout voor constructies binnen? Dan wil je werken met lichte houtsoorten, die makkelijk verzaagd en behandeld kunnen worden, en toch stevig genoeg zijn om solide constructies te bouwen. Binnen is het belang van bescherming tegen weersinvloeden en vocht natuurlijk minder belangrijk: je huis schermt het hout immers al voldoende af. Ga je dus hout inzetten voor het bouwen van wanden, deurposten, kozijnen en plafonds, dan kun je het af met voordeligere zachtere houtsoorten uit Europa. Hierbij kun je denken aan:

 • Vuren hout
 • Grenen hout

Hardere houtsoorten voor binnen

Is een hoge belastbaarheid extra belangrijk bij jouw klus? Ga je bijvoorbeeld binnenshuis een vloer aanbrengen, drempels leggen of meubels bouwen die veel te verduren krijgen? Dan is het slim om voor hardhout te gaan: bijvoorbeeld voor een Europese soort hardhout als eiken, beuken of essen. Deze zijn iets prijziger dan bijvoorbeeld vuren, maar zijn ook duurzamer en beter bestand tegen intensief gebruik.

 • Eiken hout
 • Beuken hout
 • Essen hout

Hout voor buiten

Buitenshuis heb je te maken met weersinvloeden als zon en vocht door neerslag. Belangrijk om hier rekening mee te houden in de keuze van je hout! Natuurlijk kun je kiezen voor geïmpregneerd hout of voordeliger hout behandelen met een lak of beits, maar als je hout van nature bestand is tegen invloeden van buitenaf, pak je het in de basis gewoon goed aan. Kies daarom voor balken of planken die ook onbehandeld goed bestand zijn tegen weer en wind, dan weet je zeker dat je er jaren mee vooruit kunt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Western Red Cedar
 • Lariks- of douglas hout

Uitgelicht: Lariks- en douglashout

Op zoek naar een duurzame hardhoutsoort voor klussen buiten? Denk dan eens aan lariks- of douglashout. Deze populaire naaldhoutsoort is oersterk en daarmee uitermate geschikt als constructiehout voor buitenshuis. Ook onbehandeld heb je er jaren en jaren plezier van: het verouderingsproces geeft het hout een prachtige, natuurlijk verweerde look.

Lariks- en douglashout bij HoutenBouwmaterialen.nl >

Een compleet aanbod hout voor elke klus

Ben jij op zoek naar een betrouwbaar adres waar je terecht kan voor al je hout en andere benodigdheden voor je verbouwing? Bij HoutenBouwmaterialen.nl vind je niet alleen een compleet aanbod hout in elke denkbare vorm, ze voorzien je ook graag van alle andere bouwmaterialen waarmee je jouw klus tot een groot succes maakt. Je bestelt het allemaal in één keer gemakkelijk online en profiteert altijd van scherpe prijzen.

Het complete aanbod van HoutenBouwmaterialen.nl >

Advies van de professional

Praktisch advies nodig bij het kiezen van het juiste hout voor jouw klus? Ook daarvoor kun je bij HoutenBouwmaterialen.nl terecht. Onze professionals kijken graag met je mee en vertellen je graag meer over de voordelen van elke soort hout. Samen vinden we altijd het perfecte materiaal voor jouw project!

Neem contact op >

In 4 stappen de beste beveiligingscamera kiezen

In 4 stappen de beste beveiligingscamera kiezen

Wanneer je op zoek bent naar een goede beveiligingscamera, kun je best het spoor bijster raken. Kies je een IP camera of een wifi camera? Hoe moet die camera eruit zien en welke resolutie moet je kiezen? In deze blog lichten we alle opties toe, zodat jij de beste beveiligingscamera voor jouw situatie kunt kiezen.

Welk type beveiligingscamera?

Er zijn ontzettend veel verschillende types op de markt als het gaat om beveiligingscamera’s. In dit geval maken we eerst onderscheid tussen IP camera’s en wifi camera’s. IP camera’s zijn verreweg het betrouwbaarst. Deze beveiligingscamera’s zijn namelijk verbonden met je netwerk met behulp van een UTP kabel. Bij een wifi camera ben je altijd afhankelijk van het wifi signaal. Kies je voor een IP camera? Ook dan kun je nog verschillende types kiezen. Denk hierbij aan de ‘dome’, ‘bullet’ en de ‘PTZ’ beveiligingscamera.

Dome beveiligingscamera

Een dome beveiligingscamera heeft, zoals de naam al zegt, de vorm van een koepel. Deze beveiligingscamera heeft een brede kijkhoek en is het best bestand tegen vandalisme en dus perfect voor plekken waar mensen bij kunnen.

Bullet beveiligingscamera

Hang je de beveiligingscamera op een plek waar mensen niet bij kunnen, dan kun je ook kiezen voor een ‘bullet’ of ‘PTZ’ beveiligingscamera. Dit zijn klassieke, opvallende camera’s. Vooral de ‘bullet’ zie je veel in het straatbeeld. Doordat deze beveiligingscamera opvalt, heeft hij ook een goede preventieve werking. Daarnaast is deze camera heel geschikt om beelden op grote afstand te maken.

PTZ beveiligingscamera

PTZ staan voor ‘pan’, ‘tilt’ en ‘zoom’. Deze beveiligingscamera is op afstand te kantelen, draaien en in- en uit te zoomen. Ze hebben een breed gezichtsveld, maar kunnen ook inzoomen zonder beeldkwaliteit te verliezen. Deze beveiligingscamera’s worden veel gebruikt tijdens evenementen, maar ook bijvoorbeeld op boerderijen!

Welke resolutie?

Weet je welk type beveiligingscamera jouw doel het best bereikt? Dan is het tijd om te bepalen welke resolutie je hiervoor nodig hebt. Hoe hoger de resolutie, hoe groter het beeld. Je ziet op beeld met een hoge resolutie dus meer details. Veel voorkomende resoluties bij beveiligingscamera’s zijn:

 • 2 MegaPixel: 1920 x 1080 pixels
 • 4 MegaPixel: 2560 x 1536 pixels
 • 5 MegaPixel: 2592 x 1944 pixels
 • 8 MegaPixel: 3840 x 2160 pixels

Meestal wordt voor een 5 MegaPixel camera gekozen, maar wil je een grote ruimte of een groot deel van een terrein kunnen zien, zonder in te leveren op details? Dan kies je een beveiligingscamera met een resolutie van 8 MegaPixel.

Welke behuizing?

Je weet nu welk type camera, met welke resolutie je nodig hebt. Dat zijn de belangrijkste zaken. Vervolgens kun je nog de vorm en kleur van de behuizing van je beveiligingscamera kiezen.

Ten eerste moet de behuizing te monteren zijn op de plaats waar je je beveiligingscamera wilt hebben. Misschien heb je een extra beugel nodig om dit te doen. Daarnaast is het goed om je af te vragen of je wilt dat je beveiligingscamera opvalt, en daarmee een preventieve functie vervult, of juist niet. Op basis daarvan kies je de kleur van de behuizing.

Is nachtzicht nodig?

Neem je beelden in het donker op? Bijvoorbeeld buiten de deur of in een onverlichte ruimte? Dan is het goed om na te denken over hoe je dat voor elkaar krijgt. Wil je bijvoorbeeld een lamp plaatsen bij je camera? Eventueel met een bewegingssensor? Of kies je voor ingebouwd infrarood nachtzicht? In het laatste geval moet je er rekening mee houden dat infrarood licht weerkaatst op glas en daarmee je beeld onbruikbaar maakt. Achter een raam werk infrarood nachtzicht dus niet.

Bestel jouw beveiligingscamera online!

Heb je alle stappen doorlopen? Dan weet je precies welke beveiligingscamera jij nodig hebt. Eventueel kun je je nog afvragen of je één camera nodig hebt, of meteen een camerabewakingsset (eventueel inclusief recorder) aanschaft. Bestel eenvoudig alles wat je nodig hebt online, bijvoorbeeld bij CCTVWinkel.nl. In deze webshop vind je een ruim aanbod beveiligingscamera’s. Is de camera die jij zoekt op voorraad? Dan heb je hem al met 1-2 werkdagen in huis!

Bekijk alle beveiligingscamera’s >

4 redenen om een pocketvering matras te kopen

4 redenen om een pocketvering matras te kopen

Wordt het tijd voor een nieuw matras? En twijfel je nog of een pocketvering matras de beste keuze is voor jou? Lees dan deze blog, waarin we de belangrijkste voordelen van dit type matras op een rij zetten. Want voor welk type slaper is een pocketvering matras geschikt? En is het eigenlijk een duurzame en/of voordelige keuze?

1: De koelste slaapplek

De één bibbert ‘s nachts van de kou en de ander wordt soms zwetend wakker. Daarom is het belangrijk om je beddengoed, maar ook matras af te stemmen op jouw persoonlijke behoeften. Een pocketvering matras is perfect voor mensen die het ‘s nachts vaak warm hebben. Door de open ruimte tussen de veren kan het matras goed luchten. Hierdoor wordt transpiratievocht efficiënt afgevoerd en blijft je matras koel en fris. Ook ideaal voor in de zomer dus!

2: Duurzaamheid

Wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt, wil je vast zo lang mogelijk met je matras doen. Ook dan is een pocketvering matras een goede optie. In tegenstelling tot latex en polyether matrassen, zul je bij dit matras bijvoorbeeld geen kuilvorming ontdekken. Het materiaal waarmee de veren zijn gemaakt kennen namelijk geen ‘materiaal moeheid’, zoals schuim dat wel doet! Een pocketvering matras gaat dan ook als snel 10 jaar mee.

3: Ondersteuning

Heb je wel eens last van je rug? Dan is een goed ondersteunend matras essentieel. Een pocketvering matras biedt optimale ondersteuning, dankzij het ‘pocket systeem’. Pockets zijn losse zakjes met een veer erin. Deze bewegen afzonderlijk van elkaar, waardoor ze met jou meebewegen. Dankzij de verschillende ‘comfortzones’ in het matras, bieden de pockets verschillende delen van je lichaam precies de ondersteuning die hierbij past.

4: Goedkope keuze

Mocht je nu denken: al die goede eigenschappen, daar moet ik ongetwijfeld de hoofdprijs voor betalen? Dan stellen we je graag gerust. Pocketvering matrassen zijn er in alle prijsklassen en het is zelfs één van de voordeligste matrastypen. Sommige webshops, zoals bijvoorbeeld Matrasconcurrent, bieden pocketvering matrassen tegen extra scherpe prijzen aan door groot in te kopen. Hierdoor bestel je pocketvering matrassen al vanaf 99,- euro!

Over Matrasconcurrent

Alles voor een goede nachtrust bestel je eenvoudig online bij Matrasconcurrent. In deze webshop vind je niet alleen pocketvering matrassen, maar ook volledige boxsprings, matrastoppers, hoofdkussen en zelfs nachtlampjes! Alle producten zijn standaard superscherp geprijsd en vaak profiteer je daarbovenop van extra kortingen.

Ga meteen naar Matrasconcurrent en maak jouw slaapkamer compleet!

 • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
 • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
 • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Beveiligingscamera buiten plaatsen

Beveiligingscamera buiten plaatsen

Om je eigendommen te beveiligen wil je soms een beveiligingscamera buiten plaatsen. Maar voordat je dit gaat doen moet je een aantal dingen weten. Denk bijvoorbeeld aan de regels die gelden voor camerabewaking, maar ook bijvoorbeeld waar je de camera het beste op kunt hangen en hoe je dit doet. In deze blog leggen we het allemaal stap voor stap aan je uit.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

De voornaamste reden om buiten een beveiligingscamera te plaatsen is natuurlijk het beveiligen van je eigendommen en jezelf. Beveiligingscamera’s werken preventief, maar als je een recorder hebt kunnen beelden de politie helpen bij onderzoek mocht er toch iets gebeuren. We begrijpen dus goed dat je overweegt camerabeveiliging te installeren.

Dieren in de gaten houden

Maar beveiliging is niet de enige reden om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Zo gebruiken veel mensen dit ook om vee en huisdieren in de gaten te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van drachtig vee of broedende vogels? Of misschien maak je je zorgen over dieren die onverklaarbaar gewond raken en wil je de oorzaak achterhalen. Tot slot kan het natuurlijk ook gewoon heel leuk zijn om te zien wat je dieren uitspoken als jij niet thuis bent.

Wat zijn de regels?

Voordat je je beveiligingscamera buiten ophangt is het belangrijk dat je de reden voor jezelf duidelijk hebt. Je mag namelijk alleen camera’s ophangen die ervoor zorgen dat je dit doel bereikt. Je mag dus niet lukraak overal beveiligingscamera’s ophangen. Daarnaast mag je alleen essentiële beelden van openbare ruimtes maken. Je mag dus je auto voor de deur filmen, maar niet te veel van de straat waar je auto niet op staat. En wat je ook filmt: maak het altijd kenbaar met een bordje of sticker.

Alle regels staan in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en voor sommige gemeenten gelden aanvullende regels. Check dit dus altijd!

Waar moet je verder op letten?

Voldoet jouw beveiligingsplan aan de regels? Dan kun je buiten een beveiligingscamera ophangen. Maar waar doe je dat dan precies? Ten eerste natuurlijk op de plek waar het doel het beste bereikt wordt, maar vervolgens zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan tegenlicht van de zon of een lantaarnpaal, aan bomen en planten die in het zicht hangen én aan de hoogte van de camera. We adviseren de camera minstens 2,5 meter van de grond te plaatsen, zodat niemand erbij kan om hem stuk te maken.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Weet je precies waar de camera moet komen? Dan kun je gaan monteren. We geven je een aantal tips voor het plaatsen van een beveiligingscamera buiten, zodat hij zo lang mogelijk en goed werkt:

 • Zorg voor voldoende ruimte om de kabel achter de muur weg te werken
 • Boor het gat schuin omhoog om te voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt
 • Kit na het plaatsen en testen van de camera het gat voor de zekerheid dicht
 • Gebruik uitsluitend rvs schroeven

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een beveiligingscamera die geschikt is voor buiten. Je vindt deze op CCTVWinkel.nl. Voor ieder doel biedt CCTVwinkel een passende camera aan, van 1080p (full HD) tot wel 8 MegaPixel! Bestel wat je zoekt eenvoudig online, eventueel met een recorder, kabels en bordjes/stickers, en je kunt al binnen 1 á 2 werkdagen aan de slag.

Shop online naar jouw nieuwe vloer

Shop online naar jouw nieuwe vloer

Onlinevloershop is een familiebedrijf uit Drenthe dat gespecialiseerd is in laminaat, click PVC en verlijmt PVC. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan kwaliteit vloeren van topmerken als Quick-Step, Meister, Coretec, Vivafloor, Ambiant en VT Wonen. Door onze vloeren grootschalig in te kopen, kunnen wij deze tegen de scherpste prijs en met hoge kortingen aanbieden. De vloeren zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat wij u altijd snel van uw droomvloer kunnen voorzien. Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact en korte lijnen met de klant, wat resulteert in een goede service op maat. Onlinevloershop staat altijd voor u klaar om u uw droomvloer te leveren.

Voordelen van Onlinevloershop

 • Altijd de scherpste prijs
 • Vloeren van absolute topmerken
 • Alle vloeren uit voorraad leverbaar
 • Makkelijk zelf te leggen
 • 100.000m² op voorraad
 • Snelle leveringen

Laminaat, verlijmd PVC en toebehoren

Bent u op zoek naar prachtig laminaat, click PVC of verlijmd PVC? In dat geval bent u bij Onlinevloershop aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment van absolute topmerken, die direct uit voorraad leverbaar zijn. Van prachtige visgraat vloeren tot de nieuwste trend op het gebied van vloeren, de PVC click vloeren. Bij Onlinevloershop vindt u alles waar uw hart sneller van gaat kloppen. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor alle toebehoren om uw vloer helemaal af te maken.

Vloeren van topmerken

Onze klanten hun droomvloeren leveren, dat is ons doel. Dat is dan ook precies de reden dat ons assortiment alleen vloeren van topkwaliteit bevat. Met topmerken als Quick-Step, Meister, Vivafloor, Coretec, Ambiant en VT Wonen streven wij naar perfectie. Alle typen, kleuren en afmetingen vindt u bij ons in de webshop. Heeft u vragen over onze vloeren of kunt u uw gewenste vloer niet vinden? Neem in dat geval gerust contact met ons. Wij helpen u graag verder met de zoektocht naar uw vloer.

Laagste prijs vloeren

Bespaar uzelf honderden euro’s op de aankoop van uw vloer, door deze te bestellen op Onlinevloershop. Door onze vloeren grootschalig in te kopen, kunnen wij deze voor de scherpste prijs en tegen hoge kortingen aanbieden. Daardoor kunnen wij iedereen bedienen die op zoek is naar zijn/haar droomvloer.