Wanneer moet je een extra groep aanleggen in je groepenkast?

Een extra groep aanleggen in je groepenkast, wanneer doe je dat eigenlijk? Als er in en aan je huis niks verandert, sluit je groepenkast waarschijnlijk perfect aan op jouw stroombehoefte. Maar soms wil je weleens iets nieuws, zoals een laadpaal voor je elektrische auto of een grote oven, omdat je hebt ontdekt dat bakken helemaal jouw ding is! In dat geval zou het best kunnen dat er een extra groep aangelegd moet worden. In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat is een groepenkast eigenlijk precies?

Een groepenkast wordt ook wel verdeelkast genoemd. Op deze plek komt alle stroom je huis binnen en wordt deze over verschillende groepen verdeeld. Per groep wordt een deel van je woning of een specifiek apparaat van stroom voorzien. Zo voorkom je overbelasting en heeft kortsluiting geen grote gevolgen. In beide gevallen slaat de “stop” namelijk door en gaat er geen stroom meer naar de groep.

Hoe wordt de capaciteit van je groepenkast en groepen bepaald?

Een groepenkast kan een bepaalde hoeveelheid stroom over de groepen verdelen. Er komt 230 volt (V) stroom binnen en afhankelijk van jouw type groepenkast (1-fase of 2-fase), heeft deze één hoofdzekering van 35 ampère (A) of drie van 25 A. Dit betekent dat een 1-fase groepenkast een maximale belasting van 8.050 Watt (W) aankan en een 3-fase groepenkast 17.250 W. Dit wordt verdeeld over groepen van max. 16 A, oftewel: 3.680 W. Ga je meer stroom verbruiken dan binnen je huidige groepen past? Dan moet je natuurlijk een extra groep aanleggen in je groepenkast.

Wanneer moeten er extra groepen bij komen?

Situaties waarin je vaak een extra groep moet aanleggen, zijn bijvoorbeeld wanneer je je woning uitbreidt en er een nieuwe ruimte ontstaat of wanneer je apparaten aan je inboedel toevoegt met een vermogen van meer dan 2.000 W. Voorbeelden hiervan zijn: wasmachines en -drogers, vaatwassers, combi magnetrons, ovens enzovoort. Omdat op je huidige groepen waarschijnlijk al (een aantal) elektrische apparaten zijn aangesloten, loop je ook bij apparaten met een lager niveau het risico dat je boven de 3.600 W uitkomt en het wenselijk is een extra groep aan te leggen.

Wanneer moet je een krachtgroep aanleggen?

Daarin kunnen we kort zijn: vrijwel nooit. Niet als het om je woning gaat. Voor zo’n beetje alle apparatuur in huis volstaat een 3-fase groepenkast en in de meeste huizen die na 2010 zijn gebouwd zijn is een 3-fase groepenkast geïnstalleerd Je kunt dus gewoon een standaard extra groep aanleggen, zelfs voor laadpalen, jacuzzi’s en sauna’s. Heb je een bedrijf aan huis waarbij je zware machines of grote ovens gebruikt? Alleen dan heb je een krachtgroep nodig.

Professionele hulp inschakelen

Je hebt nu een beetje kennis over groepenkasten en extra groepen aanleggen. Nu zijn wij geen expert (en jij waarschijnlijk ook niet, anders las je deze blog nu niet), dus raden we je aan een erkende installateur met zegelrecht te raadplegen voor advies en het aanleggen van extra groepen. Zeeman Elektro is zo’n adres. Zij berekenen de belasting van je kast altijd goed door, voeren de klus veilig uit en zorgen ervoor dat alles aan de huidige regels voldoet.

Ga naar de website van Zeeman Elektro >
4 manieren om je parket een unieke look te geven

4 manieren om je parket een unieke look te geven

Of je nu een nieuw huis betrekt met een vloer die je niet helemaal aanstaat, of je bestaande vloer een make-over wilt geven: het vernieuwen van je parketvloer kan een wereld van verschil maken in de uitstraling van je interieur. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een bestaand parket een unieke look te geven. Wij hebben er vier voor je op een rijtje gezet! Welke van deze vier gaat jouw parket omtoveren tot een compleet nieuwe vloer?

1) Borstelen

De eerste manier om je parket een unieke uitstraling te geven, is door het te borstelen. Door het borstelen van het hout worden de zachte houtvezels weggenomen, waardoor de natuurlijke houtnerf meer naar voren komt. Dit zorgt voor een rustieke uitstraling en geeft het parket een doorleefd karakter. Perfect voor een landelijke woonstijl! De vloer voelt na het borstelen bovendien bijzonder aangenaam aan onder je voeten.

2) Kleuren

Een andere manier om je parketvloer een nieuwe look te geven, is door hem te kleuren. Door een kleurolie toe te passen, kun je de natuurlijke kleur van het hout veranderen en een interessant kleuraccent aanbrengen in je interieur. Met verschillende kleuren en tinten kun je het parket aanpassen aan je persoonlijke smaak. Of je nu kiest voor een warme houtkleur, een trendy grijstint of whitewash, of juist een opvallend kleuraccent: met het kleuren van je parket kun je alle kanten op.

3) Roken

Een minder bekende techniek, maar zeker de moeite waard om te overwegen, is het roken van je parketvloer. Bij deze methode wordt het hout behandeld met ammoniakdamp, wat zorgt voor een chemische reactie met het looizuur in het hout. Hierdoor ontstaat een prachtige verdonkerde kleur, diepte en karakter. Het resultaat is een unieke vloer met een warme uitstraling die zich perfect leent voor zowel moderne als wat traditionelere interieurs.

4) Verouderen

Als je op zoek bent naar een vintage uitstraling voor je parketvloer, dan kun je het ook laten verouderen. Bij deze techniek wordt het hout kunstmatig verouderd en behandeld, waardoor het eruitziet alsof het al jaren in gebruik is. Krassen, deuken en andere tekenen van slijtage worden opzettelijk toegevoegd, waardoor een authentieke uitstraling ontstaat. Het resultaat is een vloer met een verhaal, die direct een gevoel van geschiedenis en authenticiteit toevoegt aan je ruimte.

Je vloer laten behandelen door een specialist?

Het bewerken van je parketvloer kan een complex proces zijn dat de nodige expertise vereist. Ben je op zoek naar een professionele afwerking en gegarandeerd resultaat? Laat je vloer dan behandelen door een specialist als Parket-Renoveren.nl. Met jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen zij je adviseren over de beste technieken en afwerkingen voor jouw parketvloer, zodat deze perfect aansluit bij jouw wensen en interieurstijl.

Hoe kies je een betrouwbare elektricien?

Hoe kies je een betrouwbare elektricien?

Elektrische problemen in huis kunnen zowel vervelend als gevaarlijk zijn. Het is daarom enorm belangrijk om een betrouwbare elektricien achter de hand te hebben voor wanneer je te maken krijgt met elektrische klussen. Maar hoe maak je de juiste keuze, en kies je voor iemand met kennis van zaken? Hier zijn enkele cruciale stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je een betrouwbare professional inhuurt.

1) Controleer de certificering en vergunningen

Een van de eerste stappen bij het selecteren van een elektricien is ervoor te zorgen dat ze de juiste certificeringen en vergunningen hebben. Gecertificeerde elektriciens hebben de nodige opleiding en ervaring om elektrische problemen op te lossen. Daarnaast geeft een geldige vergunning aan dat de professional voldoet aan de wettelijke normen en voorschriften. Dit is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat het werk veilig en volgens de regels wordt uitgevoerd.

Een beginnend elektricien heeft minstens een NEN-3140 VOP op zak, en meer ervaren installateurs hebben voor complexere werkzaamheden vaak ook een NEN-3140 VP certificaat. Ook kun je kijken of jouw elektricien een erkend installateur is en aangesloten is bij een vakvereniging.

2) Bekijk reviews en referenties

Een andere belangrijke stap is het raadplegen van reviews en referenties van eerdere klanten. Dit geeft je inzicht in de ervaringen van anderen met de elektricien. Online platforms en de website van de elektricien zelf zijn goede bronnen om feedback te verzamelen. Let op patronen in de beoordelingen en bekijk hoe de elektricien omgaat met negatieve feedback. Positieve reviews en tevreden klanten zijn indicatoren van de betrouwbaarheid van de professional.

3) Check de ervaring en specialisaties

Een elektricien met ruime ervaring heeft waarschijnlijk een breed scala aan projecten afgerond. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke ervaring en specialisaties van de professional. Sommige elektriciens zijn meer gespecialiseerd in elektrische installaties in woonhuizen, terwijl anderen meer ervaring hebben met commerciële of industriële installaties. Door de juiste match te vinden, verhoog je de kans op een succesvolle en betrouwbare samenwerking.

4) Vraag om een gedetailleerde offerte

Voordat je een elektricien inhuurt, is het verstandig om een gedetailleerde offerte te vragen. Hierdoor krijg je inzicht in de kosten en kun je vergelijken tussen verschillende professionals. Zorg ervoor dat de offerte alle aspecten van het project dekt, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en eventuele bijkomende kosten. Een transparante offerte voorkomt verrassingen en onverwachte kosten nadat het werk is begonnen.

Kies voor de kwaliteit van ZeemanElektro.nl

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren elektricien, maak dan eens kennis met ZeemanElektro.nl. Met hun gecertificeerde professionals, positieve reviews en uitgebreide ervaring op verschillende aandachtsgebieden binnen de elektro zijn ze toegewijd aan het leveren van hoogwaardige elektrische diensten.

5 ideeën om jouw bedrijf te presenteren op een beurs

5 ideeën om jouw bedrijf te presenteren op een beurs

Een vakbeurs is dé plek om jouw bedrijf van zijn beste kant te laten zien. Aan potentiële klanten, maar ook aan vakgenoten! Deze kans wil je met beide handen aangrijpen: kies dit jaar dus niet voor de saaie standaard beursinrichting, maar pak groots uit! Maar ja… waar moet je beginnen? Waarmee laat je jouw stand echt schitteren? Welke ideeën doen de competitie verbleken? Wij geven je 5 unieke ideeën waar je het roer echt mee kunt omgooien!

1) Knallen met kleur

Wat springt er het meest in het oog als je over een beursvloer loopt? Juist: kleur! Wees daar dan ook niet te spaarzaam mee in jouw stand. Als je eigen huisstijl aantrekkelijke kleuren heeft, pak daar dan groots mee uit. En zijn die kleuren nou niet echt ‘sparkling’ te noemen? Creëer dan een speciaal ontwerp voor de beurs, met een huiskleur die wél uitnodigt. Wees consistent in al je uitingen: tot aan de flyers laat je maken in dezelfde huisstijl. Dat straalt professionaliteit uit!

2) Bijzondere vormen

Waar praten mensen het meest over na tijdens en na de beurs? Juist, de grote gebaren! Word hét meetingpoint van de beursvloer en zorg voor een groot visueel element, dat niet te missen is en echt opvalt. Wat als je een grote blow-up van jouw product laat maken van karton? Een metershoge replica, die van heinde en verre te zien is? Zeker weten dat mensen zich dat zullen herinneren.

3) Een volledig kartonnen beursstand

Wil je jouw sustainable kant laten zien als bedrijf? Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, en ook een beurs is een evenement waarbij je jouw zorg voor het milieu uit kunt dragen. Laat bijvoorbeeld alle materialen voor je stand maken van recyclebaar karton! Bijkomend voordeel is dat het te hergebruiken is voor meerdere beurzen, en makkelijk te vervoeren is. Qua uitstraling lever je niks in; karton ziet er tegenwoordig bedrukt net zo mooi uit als andere materialen. Vergeet vooral niet over je duurzame stand te communiceren!

4) Verleid bezoekers tot een selfie

Natuurlijk is een beurs niet alleen een mogelijkheid om potentiële klanten en vakgenoten offline te ontmoeten. Het is ook een kans om jezelf online te promoten! En de ultieme manier om je stand online terug te zien, is door bezoekers te verleiden tot een selfie. Met een draagbaar selfiebord of een groter cut-out bord maken ze de grappigste selfies, die ze misschien wel op hun social media willen plaatsen! Richt dus altijd een selfiehoek in, en combineer het met een leuke winactie. Gratis online promotie! Denk aan de volgende selfie-props:

  • Selfie frame
  • ‘Peephole’ kijkgat wanden

5) Unieke goodiebags van karton

Hoe leuk is het om mensen die de moeite nemen om bij je stand langs te komen, iets mee te kunnen geven? Geef ze bijvoorbeeld een sample mee van jouw product, of een ander uniek presentje. Duur hoeft het niet te zijn; het gaat om het gebaar. Door je goodiebag mooi te vorm te geven met een goed ontworpen kartonnen verpakking, werkt je goodiebag gelijk als een visitekaartje. Je herinnert je bezoeker subtiel aan het bezoekje aan jouw stand!

Meer hulp en inspiratie

Kom je er met de bovenstaande ideeën toch niet helemaal uit? Ben je op zoek naar meer inspiratie, of heb je hulp nodig met het uitvoeren van één van deze plannetjes? Neem dan eens een kijkje op de site van Megavista. Met meer dan 10 jaar ervaring in de ontwikkeling van beursstands en andere print- en druktechniek kunnen ze je altijd van dienst zijn!

Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Hip, hipper, hipst: dit zijn de nieuwste trends voor jouw interieur

Wil je jouw interieur een opfrisbeurt geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met deze 3 interieurtrends breng je jouw woning eenvoudig op het stijlniveau van de 21e eeuw! Weg met die gedateerde inrichting: door een aantal onderdelen van je interieur aan te pakken, wordt jouw huis weer helemaal een thuis. Want iedereen verdient een plek waar ‘ie zich helemaal op zijn gemak voelt!

1) Hout op je vloer

Een moderne woning straalt huiselijkheid en warmte uit. Een waar beter te beginnen dan bij de basis van ieder huis: de vloer! Door hout aan te brengen op de vloer leg je een mooie, neutrale basis, die tegelijkertijd kleur en karakter geeft. De noesten en structuren van hout brengen een gezellige sfeer met zich mee: alsof er iemand een warme deken om je heen slaat. Tegenwoordig wordt er veel gespeeld met legpatronen, om de vloer nog meer diepte te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een visgraatpatroon of een Hongaarse punt?

En vind je de uitstraling van hout prachtig, maar zie je op tegen de kosten van een echte houten vloer, of het onderhoud? Weet dan dat er veel meer vloersoorten bestaan die de looks van hout hebben, maar een stuk makkelijker te leggen en te onderhouden zijn. En vaak zijn ze ook nog eens een stuk betaalbaarder! Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Laminaat
  • Pvc
  • Kurk

2) Staal en glas: let the sunshine in!

In het interieur van nu is het behoud van ruimte en licht erg belangrijk. We halen graag buiten naar binnen! Door te werken met staal en glas op plaatsen waar normaal ondoorzichtige muren en deuren zitten, laat je ieder vertrek veel ruimtelijker ogen. En geef je de kamer een strakke, moderne eyecatcher! Denk bijvoorbeeld aan stalen deuren met doorzichtig of gerookt glas, of een stoere roomdivider, die toch het licht mooi doorlaat. De mogelijkheden zijn eindeloos!

3) Je trap bij je interieur betrekken

Stop jij je trap het liefst zo ver mogelijk weg? Zonde! In het moderne interieur mag je trap echt gezien worden. Dus hup, tijd om die oude vloerbedekking te laten verdwijnen en je trap een integraal onderdeel van je interieur te maken. Het kan heel makkelijk met de nieuwste overzettreden! Een slijtvast, slipvrij alternatief op de traditionele houten of gestoffeerde trap: binnen een aantal uur aangebracht en een lust voor het oog. Maak je trap helemaal af met bijpassende verlichting voor een extra luxe effect. Zo hoeft jouw trap zich niet langer te verstoppen!

Kleine makeover, groots effect

Heb je niet het budget om je hele huis in één keer aan te pakken, of raak je al helemaal in de stress als je aan al dat geklus in huis denkt? Geen zorgen! Door stap voor stap te werken en te beginnen met kleinere projecten, beperk je de chaos in huis en zie je toch snel voortgang. Je houdt het bovendien betaalbaar en kan je projecten inplannen aan de hand van het beschikbare budget.

Een kleine makeover kan een groots effect teweegbrengen, onderschat dat niet! Alleen je vloer, je trap of je binnendeuren aanpakken kan al zorgen voor een behoorlijke metamorfose.

Hulp nodig bij jouw project?

Zie jij het totaal niet zitten om je interieur zelf aan te pakken? Ben je van nature helemaal niet handig, of heb je geen gevoel voor woninginrichting? Dan kun je natuurlijk ook iemand inhuren die daar wél verstand van heeft. Bij Suver Wonen hebben ze niet alleen een groot assortiment meubels en andere woninginrichting, ze kunnen je ook nog eens helpen om van jouw woning een prachtig modern en samenhangend geheel te maken. Samen met één van hun interieurstylisten creëer je een plek waar je je weer helemaal thuis voelt!

Slim een trap renoveren: gebruik overzettreden

Slim een trap renoveren: gebruik overzettreden

Ben je gevraagd voor een traprenovatie, en op zoek naar manieren om het mooiste resultaat op te leveren voor je klant? Het gebruik van overzettreden kan je veel tijd en energie besparen, en zorgt altijd voor een schitterend resultaat! Ontdek samen met ons de voordelen van deze panelen en lees waar je op moet letten als je ze gaat plaatsen. Zeker weten dat jouw volgende traprenovatie er eentje met overzettreden wordt!

Voordelen van overzettreden

Overzettreden gebruiken voor een traprenovatie is helemaal van nu: de oude trap hoeft er niet uit, je voegt alleen elementen toe die de verouderde delen bedekken. Het is dus sowieso een duurzame oplossing! Daarnaast zijn de panelen snel op maat te maken en te plaatsen, en wordt een traprenovatie dus een klusje van een dag in plaats van een week!

In een handomdraai realiseer je een complete metamorfose voor je klant. Laat de trap naadloos overlopen in de vloeren, of zet juist een contrast neer waarmee je de trap echt in de spotlights zet!

  • Slechts een dag werk
  • Gebruik maken van de bestaande trap
  • In te zetten voor iedere soort trap
  • Veel verschillende looks en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

Dankzij de populariteit van overzettreden zijn deze in steeds meer materialen te verkrijgen. Je kunt gaan voor traditioneel hout, maar ook pvc behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Daardoor kun je de trap uitvoeren in iedere denkbare stijl! Een luxe marmerlook, betonnen treden of een slipvast houtpatroon? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te realiseren met overzettreden.

Beveiliging tegen uitglijden

De veiligheid van een trap is uiteraard een belangrijk goed. We kennen allemaal de verhalen van glijpartijen met nare ongelukken tot gevolg. Dat gaat jouw klanten natuurlijk niet gebeuren op hun nieuwe trap! Check daarom goed of jouw overzettreden voorzien zijn van een antislip toplaag: de meeste pvc overzettreden zijn hier standaard mee afgewerkt. En werk je met houten overzettreden? Check dan of er een infreesprofiel inbegrepen is. Of frees zelf een rubberen strip in de vulstroken!

Maak het af met stootborden en onderlatten

De vulstroken op maat maken en monteren is het belangrijkste in een traprenovatie met overzettreden. Maar vergeet vooral de details niet, zoals stootborden en de afwerking van de randen! Nadat je de vulstroken en de stootborden hebt gemonteerd, kit je alle randen netjes af voor een optimaal resultaat. En heb je te maken met flink uitstekende trapranden bij een dichte trap? Dan kan het nuttig zijn om onderlatten te plaatsen, om de aanblik van onderen ook keurig in orde te maken.

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je op dagelijkse basis met trap- en vloerrenovaties bezig? Dan is een professionele leverancier voor al je benodigdheden een absolute must. Bij Floormade snappen ze precies wat een vakman of -vrouw nodig heeft: een online shop met een uitgebreid assortiment en professionele verkoopondersteuning, waar je 24/7 kunt bestellen en kunt rekenen op 24 uurs levering. Klinkt je als muziek in de oren? Registreer je dan snel als klant op hun website en laat je verrassen door hun uitgebreide service!