De unieke voordelen van een click pvc vloer

De unieke voordelen van een click pvc vloer

Een hele nieuwe look voor jouw huis? Die realiseer je snel door het leggen van een nieuwe vloer. Vaak is het één van de budgetvriendelijkste manieren om je woning een flinke upgrade te geven! Maar ga je je eenmaal verdiepen in nieuwe vloeren, dan kom je voor een behoorlijke keuze te staan. Ga je voor hout, parket, laminaat, kurk, of toch pvc? We maken het je graag gemakkelijk en lichten deze week één van de populairste vloersoorten uit: click pvc! De verkoopcijfers van click pvc zijn de afgelopen jaren compleet door het dak gegaan: zeker in Nederland is dit één van de populairste vloersoorten van dit moment. Maar waarom? Waarom zou je voor click pvc gaan als je jouw vloer gaat vervangen?

1) Te krijgen in verschillende stijlen en patronen

Pvc is één van de meest veelzijdige vloersoorten die er bestaat. Dankzij moderne druktechnieken kun je dit type vloer namelijk in talloze afwerkingen krijgen. Van een effen kleur tot een sfeervol houtpatroon, en van chique marmer tot een stoere betonlook: alles is mogelijk. Wat je ook in gedachten hebt, het kan met pvc! Je laat je vloer naadloos aansluiten bij je interieur en bereikt moeiteloos ieder gewenst effect.

2) Makkelijk te leggen

Een click pvc vloer leggen kan iedereen die niet met twee linkerhanden geboren is. Met andere woorden: iedereen die een beetje kan klussen, kan ook een click pvc vloer aanbrengen! Het handige kliksysteem maakt dit zelfs voor de beginnende klusser een fluitje van een cent: de planken sluiten naadloos op elkaar aan en klikken met een simpele beweging rotsvast in elkaar. Moet je planken op maat maken? Dan snijd je ze af met een stanleymes of een pvc-zaagje. Om jouw nieuwe pvc vloer te leggen hoef jij geen vakman meer in te huren!

3) Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Click pvc is opgebouwd uit meerdere lagen oersterk materiaal, waardoor je vloer nagenoeg onverwoestbaar wordt. Spelende kinderen, drukke huisdieren, hoge naaldhakken: niets is te gek voor deze vloer! Hij is gemaakt om het leven van alledag moeiteloos te weerstaan. Je vloer zal er na enkele jaren nog precies zo uitzien als de dag dat je hem gelegd hebt, en daar hoef je nauwelijks onderhoud voor te plegen. Gewoon wekelijks de stofzuiger erover en een enkel dweilrondje is genoeg om je vloer in topconditie te houden!

4) Geluiddempend en waterdicht

Als er ergens waterschade in huis ontstaat, is het eerste slachtoffer in je woning meestal de vloer. Met name vloeren met een houten bestanddeel kunnen bijzonder slecht tegen water of vochtigheid, en trekken al snel krom of vertonen andere beschadigingen na ongelukjes met water. Dit is nog een reden om voor pvc te kiezen! Omdat pvc volledig waterbestendig is, kan het in iedere ruimte in huis gelegd worden: zelfs in de badkamer. Er kan rustig een glas drinken gemorst worden, en ook de grotere watercrises doorstaat je vloer met vlag en wimpel!

Wist je trouwens dat pvc ook bijzonder geluiddempend is? De schokabsorberende kwaliteiten zorgen niet alleen dat kinderen er veilig op kunnen spelen, het zorgt er ook nog eens voor dat contactgeluid makkelijk geneutraliseerd wordt! Laat de rust dus terugkeren in huis en kies voor click pvc.

5) Vloerverwarming? Geen probleem!

Een populaire upgrade van je huis is vloerverwarming laten plaatsen. Geen radiatoren meer in het zicht en een aangename, gelijk verdeelde warmte door het hele huis: heerlijk! Maar wat betekent dat voor de vloer die er bovenop komt te liggen? Deze moet de warmte goed kunnen geleiden, en niet aangetast raken door de sterke temperatuurswisselingen. Allemaal geen probleem voor click pvc: het materiaal is flexibel genoeg om verschillende temperaturen op te kunnen vangen, en is bijzonder warmtedoorlatend. Nog een vinkje voor click pvc!

Jouw adres voor je click pvc vloer

Ben jij er helemaal uit en wordt jouw volgende vloer er eentje van click pvc? Dan zoek je natuurlijk nog een betrouwbaar adres waar je jouw click pvc kan kopen. Bij Online Vloershop doe je dat allemaal gemakkelijk online: in hun webshop vind je de mooiste click pvc vloeren van topmerken als Ambiant en Quick-Step tegen de scherpste prijzen. Sterker nog: ze geven je een laagste prijs garantie! Gebruik maken van al dit voordeel? Neem dan eens een kijkje op hun site.

PVC of laminaat? Dit zijn de verschillen!

PVC of laminaat? Dit zijn de verschillen!

Wordt jouw nieuwe vloer van pvc of ga je toch voor laminaat? Gezien je hier bent beland, ben je er nog niet helemaal uit. Daarom zetten wij de belangrijkste verschillen voor jou op een rij!

Het leggen

Het leggen van een laminaatvloer is gemakkelijker dan het leggen van pvc vloer. Pvc vloeren zijn vaak namelijk een stuk dunner, waardoor het belangrijker is dat de ondervloer egaal is. In sommige gevallen moet de ondervloer daarom nog eerst worden geëgaliseerd, wat een aardig klusje kan zijn. Laminaatvloeren, daarentegen, kunnen kleine hoogteverschillen opvangen, omdat ze dikker zijn. Verder hoef je laminaat tegenwoordig eigenlijk nooit meer te plakken, omdat het vooral kliklaminaat is, terwijl pvc vloeren nog wel vaak worden onderverdeeld in klikken en plakken.

Vocht

Pvc is een plastic en is daardoor 100% waterbestendig. Het materiaal neemt geen water op en het materiaal zal dus ook niet vervormen of beschadigen wanneer het in contact komt met water. Laminaat, daarentegen, is niet 100% waterbestendig. Een beetje spatwater kan geen kwaad, maar wanneer er langdurig veel water op komt te liggen, kan het doordringen in de houtvezels van de planken en kan het uit gaan zetten, vervormen en beschadigen.

Geluid

Laminaat staat bekend om het ‘harde’ loopgeluid. Pvc, daarentegen, is van zichzelf al een zacht materiaal en heeft daarom een zachter loopgeluid, wat als een voordeel gezien kan worden. Daarbij moet wel worden vermeld dat het harde loopgeluid van laminaatvloeren opgelost kan worden door een juiste, geluidsreducerende ondervloer te plaatsen.

Prijs

Laminaatvloer zijn vaak een stukje goedkoper dan pvc vloeren. In sommige gevallen gaat dat slechts om enkele euro’s, maar als je veel vierkante meters nodig hebt, kan het bedrag al aardig verschillen.

Onderhoud

Qua onderhoud is er eigenlijk weinig verschil tussen pvc vloeren en laminaatvloeren. Stofzuigen en dweilen is op beide vloer geschikt en vaak afdoende. Maar omdat pvc vloeren waterbestendiger zijn, zijn deze vloeren wellicht gemakkelijker te onderhouden.

Dessins

Ook qua dessins is er tegenwoordig weinig verschil meer. Laminaatvloeren hebben vaak een houtlook, maar ook pvc vloeren zijn tegenwoordig in houtlooks verkrijgbaar.

Onlinevloershop

Ben jij er uit en weet jij of je voor een pvc vloer of voor een laminaatvloer gaat? Dan is het tijd voor stap 2: het uitzoeken van de vloer die bij jou past. Kijk daarvoor eens bij Onlinevloershop, dé webshop voor pvc vloeren en laminaatvloeren.

Veilig de weg op met een beperking of handicap

Veilig de weg op met een beperking of handicap

Snel even de auto pakken als je ergens heen moet: voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld. Maar als jij of één van je gezinsleden te maken heeft met een handicap of een beperking, is die vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend. Vaak is een normale auto niet optimaal ingericht om iemand met een handicap te vervoeren – laat staan dat er plaats is voor hulpmiddelen als een rolstoel of een scootmobiel.

Een rolstoelauto biedt uitkomst: deze aangepaste auto’s zorgen ervoor dat je ook met een handicap of beperking veilig de weg op kunt. Waar je op let als je je op zo’n auto gaat oriënteren? Wij vertellen het je in deze blog!

Zelf rijden of gereden worden?

Waar je allereerst over na moet denken, is of je met jouw handicap achter het stuur kan (en wil) plaatsnemen. Veel mensen vinden de autonomie om zelf te kunnen rijden prettig, en er zijn ook steeds meer aanpassingen die dat uitstekend mogelijk maken. Welke beperking je ook hebt! Heb je al een rijbewijs, ga dan eens met het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) in gesprek over de aanpassingen die nodig zijn om jou weer rijgeschikt te kunnen verklaren.

En wil je liever gereden worden, of laat jouw handicap het niet toe dat je zelf rijdt? Dan is de vervolgvraag of je zelfstandig op een stoel kunt plaatsnemen, of met hulpmiddel en al het voertuig in moet. Dit is bepalend bij het verdere ontwerp van jouw rolstoelauto! Wat je wensen of vereisten ook zijn, een specialist kan je helpen om je rolstoelauto precies voor jou op maat te maken.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Iedere handicap of beperking brengt zo zijn eigen vereisten met zich mee als het op vervoer aankomt. Soms is een simpele extra handgreep of lier voldoende, en in andere gevallen zijn er meerdere aanpassingen nodig om de auto werkbaar te maken voor jullie situatie. Gelukkig zijn de laatste decennia de mogelijkheden ontzettend uitgebreid als we het over auto-aanpassingen hebben. Voor iedere uitdaging is er wel een oplossing te bedenken! Bespreek jouw vereisten voor een functionele auto eens met een specialist en ontdek wat er mogelijk is. Je kunt onder meer denken aan:

 • Aangepaste besturing (handmatig of aangepaste pedalen)
 • Verschillende soorten liften of lieren
 • Vastzetsystemen voor de rolstoel of scootmobiel
 • Oprijplaat of -goot

Je bestaande auto aan laten passen

Een rolstoelauto aanschaffen betekent vaak dat je afscheid neemt van een bestaande auto, die niet aangepast is aan jouw wensen. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn! Ook je huidige auto kun je in sommige gevallen prima laten ombouwen naar een rolstoelauto: als de ruimte binnenin voldoende is, kun je deze uitstekend behouden met enige aanpassingen. Een fijne optie als je eigenlijk heel tevreden bent over je huidige auto! Informeer bij een specialist of jouw auto geschikt is als rolstoelauto.

Belastingvoordeel bij je rolstoelauto

Wist je dat je met sommige rolstoelauto’s ook nog eens profiteert van interessante belastingvoordelen? Als je afhankelijk bent van je rolstoel en je rolstoel altijd met je mee moet reizen, dan kun je voor een bestelauto of bus een grijs kenteken aanvragen. Je moet dan wel voldoen aan alle eisen die de Belastingdienst hieraan stelt. Rijden met een grijs kenteken betekent dat je minder wegenbelasting betaalt en dat je korting krijgt op je BPM. Dat scheelt je flink in de extra kosten die bij een auto komen kijken!

Een nieuwe rolstoelauto of een occasion?

Als je eenmaal besloten hebt dat je een rolstoelauto gaat aanschaffen, heb je nog een belangrijke keuze te maken: ga je voor een nieuwe of voor een tweedehands model? Naast hagelnieuwe rolstoelauto’s zijn er tegenwoordig namelijk ook veel occasions te krijgen. Grondig nagekeken rolstoelauto’s, die nog prima een volgende ronde meekunnen en ook op jouw wensen aangepast kunnen worden. En dat kan budgettair gezien een interessant verschil maken!

Ben je klaar om verschillende modellen met elkaar te gaan vergelijken? Neem dan eens een kijkje in uitgebreide aanbod rolstoelauto’s van Kikkert Rolstoelauto’s. Hier vind je nieuwe én tweedehands modellen, die perfect op jouw wensen ingericht kunnen worden.

De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

Je hebt een prachtig ingericht huis, compleet met de mooiste meubels, en voorzien van de modernste gemakken. De lichtinval is perfect, de kleuren zijn helemaal naar je smaak, en ruimtes als de badkamer en de keuken zijn ingericht naar jouw voorkeuren. Toch ontbreekt er iets: je kan je vinger er maar niet op leggen. Heb je wel eens gedacht aan nieuw schakelmateriaal? Grote kans dat je huidige lichtschakelaars en stopcontacten verouderd zijn, of anders ronduit saai en ouderwets. Tijd om daar iets aan te doen!

Een belangrijk detail in ieder interieur

Hoe je het ook wendt of keert, schakelmateriaal is in iedere ruimte in huis aanwezig. Elke kamer heeft op z’n minst een lichtschakelaar en een stopcontact. Vaak zit het ook nog eens prominent in beeld: halverwege de muur, vlak naast een deuropening of een raamkozijn. Je oog wordt er altijd naartoe geleid, hoe onbewust ook. Als je vooral aandacht besteedt aan de kleur op je muur, je vloerbedekking of de keuze van je gordijnen, zou je eigenlijk dus dezelfde energie in het uitkiezen van je schakelmateriaal moeten steken! Stopcontacten en schakelaars zijn bepalender dan je denkt.

Van opbouw naar inbouw

Heeft jouw huis nog ouderwetse opbouw stopcontacten en -schakelaars? Dan is dit het eerste waar je korte metten mee gaat maken. Niet alleen zijn deze ruimtevreters een doorn in het oog, ze stammen meestal ook nog eens uit het jaar nul en kunnen dus ondertussen potentieel gevaarlijk zijn! In moderne huizen zijn elektriciteitsleidingen ingefreesd in de muur; hetzelfde geldt voor aansluitingen als stopcontacten en lichtschakelaars. Je aansluitingen en bekabeling worden niet alleen beter beschermd, het staat ook nog eens veel mooier en strakker. Inbouw schakelmateriaal is een sieraad aan de muur, waar uitstulpingen van opbouw schakelmateriaal weinig toevoegen aan het moderne interieur.

Als je overstapt van opbouw naar inbouw schakelmateriaal, is dat wel even een klusje: de leidingen en aansluitingen moeten alsnog uitgefreesd worden in de muur. Wel is het absoluut een waardevermeerdering voor je huis: eentje die absoluut de investering waard is.

Handige functies

Het schakelmateriaal in huis aanpakken heeft als voordeel dat je alle functionaliteiten ervan ook eens na kunt lopen. Werkt alles wel zoals jij dat zou willen? Zitten alle schakelaars en stopcontacten wel op een logische plek? Mis je bepaalde functies, of kan het wel een beetje slimmer bij jou in huis? Dit is hét moment om eens goed door te pakken en het precies in te richten zoals jij dat wil. We hebben een aantal slimme ideeën voor je, waarmee je in een handomdraai je schakelmateriaal voor je laat werken!

 1. Is je algemene verlichting te fel voor een gezellige sfeer, of juist niet krachtig genoeg om lekker bij te kunnen lezen of werken? Met een dimmer pas je het licht aan op de wensen van dat moment. Plaats dus eens een dimmer en ontdek je voordelen van een aanpasbare lichtsterkte!
 2. Altijd tekort aan oplaadpunten in huis? Tegenwoordig bestaan er ook stopcontacten met extra USB-poorten. Zo laad je op één stopcontact gelijktijdig meerdere mobiele apparaten op!
 3. Ben je in de kelderkast, op zolder of in de schuur altijd in het donker op zoek naar de lichtknop? Combineer dan eens een comfortschakelaar en een bewegingsdetector en laat het licht aanspringen zodra je de ruimte binnenkomt!

Helemaal anders: ga voor zwart

De meest neutrale kleur voor schakelaars en stopcontacten is al jaren wit of crème-wit. Maar heb je zin in iets helemaal anders? De laatste jaren is er ook steeds meer schakelmateriaal in het zwart te krijgen. Strak en mat, of juist elegant glanzend: zwart schakelmateriaal is helemaal van nu en geeft jouw woning een unieke uitstraling! Het geeft iedere ruimte in huis automatisch een aantal eyecatchers die erg bepalend zijn voor de sfeer in de kamer. Durf jij het aan? Skip het standaard wit en ga voor stijlvol zwart!

Wat zijn de beste merken?

Als je op zoek bent naar het beste merk voor je schakelmateriaal, dan kun je altijd bij Elektro-kopen.nl terecht. Daar verkopen ze namelijk uitsluitend producten van de allerbeste merken, tegen opvallend lage prijzen! Je kunt er terecht voor stopcontacten en schakelaars van Busch-Jaeger, Gira, Niko en Jung, maar ook Merten, Berker en Peha zijn breed vertegenwoordigd. Kwaliteit gegarandeerd, en je houdt ook nog geld over voor andere onderdelen van je interieur!

Zelf je houten vloer onderhouden? Dat kan!

Zelf je houten vloer onderhouden? Dat kan!

Ga je zelf je houten vloer onderhouden? Lees dan eerst eens onze korte handleiding en tips. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid te werk gaat en niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Lees hieronder snel verder en zorg ervoor dat jouw houten vloer er weer als nieuw uit gaat zien en weer jaren vooruit kan.

Dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud of renovatie?

Allereerst moet er onderscheid worden gemaakt tussen de drie verschillende vormen van onderhoud: dagelijks onderhoud, periodiek onderhoud en renovatie. Onder dagelijks onderhoud verstaan we het stofzuigen, dweilen en/of vegen van de vloer (in de praktijk wordt dit niet dagelijks, maar wekelijks uitgevoerd). Periodiek onderhoud, daarentegen, is het aanbrengen van een nieuwe olie- of laklaag om de vloer weer een mooi uiterlijk te geven. Renovatie is nodig wanneer de vloer beschadigd of verweerd is en/of gebruikssporen vertoont.

Werkwijze

Het dagelijkse onderhoud spreekt voor zich; we behandelen hier daarom alleen het periodieke onderhoud en renovatie. Lees hieronder hoe je dit uitvoert.

Periodiek onderhoud

Begin altijd met het uitvoeren van het dagelijkse onderhoud, zodat de vloer stof- en vuilvrij is. Ga daarna verder met het periodieke onderhoud. Per soort vloer verschilt de aanpak.

 • Lakvloer

  Begin met het dagelijkse onderhoud, reinig vervolgens de vloer met een vlekkenreiniger en/of intensieve reiniger en breng daarna een nieuwe polishlaag aan.

 • Olievloer

  Begin met het dagelijkse onderhoud, reinig vervolgens de vloer met een intensieve reiniger en breng daarna een nieuwe laag onderhoudsolie aan.

Renovatie

Is de vloer verweerd of beschadigd of vertoont de vloer gebruikssporen? Dan is renovatie nodig:

 1. Begin met het dagelijkse onderhoud om ervoor te zorgen dat de vloer stof- en vuilvrij is.
 2. Schuur vervolgens de gehele houten vloer. Begin met een groffe korrel en werk in verschillende schuurgangen naar een fijne korrel toe om het mooiste resultaat te behalen.
 3. Breng tot slot een nieuwe lak- of olielaag aan en laat de vloer goed drogen.

Wat heb je nodig?

Het dagelijkse onderhoud kun je uitvoeren met een stofzuiger, dweil en/of veger, maar voor het periodieke onderhoud en voor de renovatie heb je de juiste specifieke producten nodig. Denk hierbij aan de schuurmiddelen of aan de verschillende reinigers en oliën of lakken.

Wij raden je hierbij aan om al je producten van hetzelfde merk te kopen. Dus reinig je de vloer met een intensieve reiniger van een bepaald merk? Koop dan je onderhoudsolie of polisher ook van dat merk. Zo weet je zeker dat de producten goed op elkaar reageren.

Vloeronderhoudswinkel

Je kunt je houten vloer prima zelf onderhouden, zolang je weet waar je mee bezig bent én de juiste producten gebruikt. Gelukkig kun je die tegenwoordig eenvoudig online vinden, vaak met volledige tekst en uitleg. Vind bijvoorbeeld de schuurmiddelen, oliën en lakken die jij nodig hebt bij Vloeronderhoudswinkel.

Een snelle upgrade voor jouw huis? Ga voor nieuw schakelmateriaal

Een snelle upgrade voor jouw huis? Ga voor nieuw schakelmateriaal

Een eigen huis betekent een fijne plek om te wonen, maar het betekent ook de verantwoordelijkheid om je woning up-to-date te houden. Wil je voorkomen dat je huis veroudert, dan zul je je interieur regelmatig een opfrisbeurt moeten geven. Veel mensen kiezen dan voor een nieuwe vloer, een nieuwe keuken of een aan- of uitbouw. Terwijl een subtiele upgrade soms net zoveel doet, en aanzienlijk goedkoper uitpakt. Een slimme manier om je huis een metamorfose te geven, is het vervangen van je schakelmateriaal. Het zal je verbazen hoe veel dit voor je interieur doet! Het is daarnaast een mooie gelegenheid om de functionaliteit van je schakelaars en stopcontacten onder de loep te nemen.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

En wat bedoelen we dan precies met ‘schakelmateriaal’? Simpel: dit zijn alle schakelpunten en elektriciteitsaansluitingen in je huis. Juist: de lichtschakelaars, stopcontacten en andere wandcontactdozen die over de wanden van je woning verdeeld zitten. Als deze al jaren niet vervangen zijn, of misschien zelfs nog uit de vorige eeuw stammen, kunnen ze je huis onbedoeld een verouderde aanblik geven. Slecht aangesloten of verouderd schakelmateriaal kan zelfs gevaar opleveren: na enkele decennia is het dus sowieso een goed idee om de bestaande schakelaars en wandcontactdozen te vervangen.

Verschillende stijlen

Het goede nieuws is dat je tegenwoordig je schakelmateriaal zo kunt vormgeven, dat het een stijlvol onderdeel van je interieur vormt. Weg met die ooit witte, vergeelde opbouwschakelaars: er is vandaag de dag gelukkig veel meer te kiezen. Zorg ervoor dat je in je hele huis één stijl kiest voor al je schakelmateriaal, en trek die door in alle elektriciteitspunten. Alle stopcontacten en schakelaar krijgen zo een uniforme look, waardoor ze echt iets gaan toevoegen aan de sfeer in huis.

Slimme functies

Als je je schakelmateriaal toch gaat vervangen, is het slim om een praktische check te doen: sluiten je schakelaars qua functionaliteiten nog aan bij je wensen? Of moeten er toch dingen anders? Misschien wil je meerdere schakelaars bij elkaar groeperen, of een hotelschakeling aanleggen waardoor je één lichtpunt op meerdere plekken kunt bedienen. Of zijn er misschien lampen die je wilt kunnen dimmen? Maak per elektriciteitspunt een lijstje van de functies die het moet hebben en laat je schakelmateriaal daarop aansluiten. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Welk merk kies je?

Als nog nooit schakelmateriaal hebt gekocht, kan het aanbod je wellicht een beetje overweldigen. Hoe zorg je dat je een merk kiest waarmee je de komende jaren vooruit kunt? En waarmee je 100% veilige schakelingen en aansluitingen aanlegt? We helpen je graag op weg. De meest verkochte merken van Nederland zijn op dit moment Gira, Berker, Jung, en Busch-Jaeger. Met name het laatste merk komen we veel tegen in Nederlandse huishoudens: ze leveren hoogwaardige, innovatieve schakelmaterialen die gebouwd zijn op de toekomst. Al hun producten voldoen aan DIN EN ISO 9001 kwaliteitsstandaarden en zijn daarmee een veilige, vertrouwde keuze die zijn waarde over de jaren behoudt.

Gemakkelijk online bestellen

Als je voor Busch-Jaeger schakelmateriaal gaat, wil je de beschikking hebben over hun volledige assortiment basiselementen, bedieningswippen en afdekramen. Je hebt namelijk nogal wat te kiezen binnen de verschillende series van dit topmerk! Bij Elektro-kopen.nl vind je het volledige assortiment schakelmateriaal van Busch-Jaeger in een overzichtelijke webshop: bestellen gaat met een paar muisklikken en je betaalt nooit te veel voor dit fijne merk. Binnen slechts enkele dagen kun je met jouw schakelmateriaal aan de slag!

Busch-Jaeger schakelmateriaal bij Elektro-kopen.nl >