Veel mensen hebben een mooi terras, gazon of plantenbakken in hun tuin, maar heb jij wel eens gedacht aan een eigen moestuin? Dit geeft een fijne sfeer aan je tuin en is over het algemeen goedkoop aan te leggen. Daarnaast je kweekt ook nog eens je eigen groente of fruit en ben je gezond bezig. In dit blog geven wij je nog wat meer informatie over je eigen moestuin. 

Gezond eten

Een groot voordeel aan een moestuin is dat het lekker en gezond is. je kan zelf kiezen wat je gaat kweken dus je kan alles gewoon gebruiken. Met een goedgevulde moestuin kies je vaker voor je eigen groente of fruit bij het maken van koken of wanneer je voor een tussendoortje gaat. Zo stimuleer je jezelf om gezonder te gaan eten.

Het eten is ook echt gezonder. Je weet precies wat er gebeurt met jouw planten en waar ze mee in aanraking komen. Bij groente en fruit uit de winkel is dit natuurlijk niet geheel bekend en wordt er volop gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. 

Bewegen voor je moestuin

Wanneer het gezonde groente en fruit nog niet genoeg is is het tuinieren ook erg gezond. Door regelmatig bezig te zijn met je moestuin krijg je genoeg gezonde beweging, perfect om te combineren met een gezonde maaltijd uit eigen tuin natuurlijk.  

Groente en fruit kweken

Er zijn dus genoeg voordelen, maar hoe doe je dit nu eigenlijk? Dat is helemaal niet zo moeilijk en iedereen kan het doen. Je tuin is niet snel te klein om aan de slag te kunnen gaan. Een enkele plantenbak kan zelf al een moestuin worden. Wanneer je wat meer ruimte is maakt dit het wel makkelijker. Als je echt veel ruimte hebt kun je er zelfs voor kiezen on een aantal fruitbomen in je tuin te zetten.