Een mooie loungebank is erg duur, maar komt wel van pas wanneer het weer lekker weer is. Ga zelf aan de slag met pallets om een eenvoudige en stoere tuinbank te maken. Een paar pallets en wat heerlijke kussens erop en je hebt een comfortabele loungebank voor in de tuin. 

Pallets

Pallets worden normaalgesproken gebruikt bij het transport van goederen. Ze worden vaak hergebruikt, maar soms ook gewoon weggegooid. Dit is natuurlijk zonde want je kan er nog zo veel mee. Pallets zijn vaak erg makkelijk en goedkoop op te halen in je omgeving bij bijvoorbeeld transportbedrijven of evenementenhallen. 

Aan de slag met je tuinbank

Om zelf bezig te gaan met je nieuwe tuinbank heb je helemaal niet zoveel nodig en het is ook nog eens erg eenvoudig in elkaar te zetten. Of je nu gaat voor een hoekbank of een losse tuinbank, met pallets werkt dit hetzelfde. 

Stapel een paar pallets op zithoogte en schroef ze aan elkaar. Als je een rugleuning wil kun je dit ook eenvoudig monteren door tegen de achterkant een pallet rechtop te monteren. Hierna leg je er wat kussens op en is je bank al klaar. Je kan zelf nog wat extra dingen toevoegen zoals leuningen of wielen als je dit graag wil.

Om je bank echt af te maken kun je de pallets schilderen naar eigen wens en heb je zo een leuke klus om in het weekend op te pakken. Houd er wel rekening mee dat het niet heel sterk hout is en dus na een paar seizoenen slechter zal worden.