Als je binnenkort een nieuw huis gaat betrekken, heb je een boel dingen op je lijstje staan. Waar moet er allemaal nog anders voordat jij er kunt gaan wonen? Naast een ander kleurtje op de muur en wat nieuwe meubels, loont het ook om eens te kijken naar de elektra in huis. Is dat nog wel in goede staat, en welke functionaliteiten ontbreken er nog?

Welke zaken vergeten veel mensen als ze gaan verhuizen? Deze 4 slimme tips maken van jouw nieuwe huis direct een functionele en veilige plek om te wonen!

1) Modern schakelmateriaal

Onderschat niet de verandering die je teweeg kunt brengen met nieuwe schakelaars en stopcontacten. Is je schakelmateriaal enkele tientallen jaren oud, dan is de kans groot dat het er stiekem al verouderd uitziet en het misschien zelfs wel onveilig kan zijn. Het vervangen kost vaak maar enkele tientjes; dit is bovendien een klus die je gemakkelijk zelf kunt doen. En het geeft je huis een echte metamorfose!

2) Rookmelders

Looks zijn natuurlijk belangrijk om je ergens thuis te voelen. Maar wat dacht je van de veiligheid in huis? Zeker weten dat je ergens veilig bent in geval van een noodsituatie is minstens zo belangrijk. Rookmelders spelen hierbij een belangrijke rol: deze handige apparaatjes waarschuwen je met een audiosignaal op het moment dat er ergens in huis brand uitbreekt. Het is sinds juli 2022 zelfs verplicht om ze in huis te hebben. Vergeet deze dus niet en plaats er minstens eentje op iedere verdieping!

3) Koolmonoxidemelders

Nog zo’n silent killer: het ontstaan van koolmonoxide is een gevaar dat nog door veel mensen onderschat wordt. Bij ieder verbrandingsapparaat in huis kan bij een fout in de installatie heel eenvoudig koolmonoxide vrijkomen. En dat heb je pas in de gaten als het al te laat is! Dit gas is namelijk geur- en kleurloos, en wel potentieel dodelijk. Een koolstofmonoxidemelder waarschuwt je met een geluidssignaal als er koolstofmonoxide gedetecteerd wordt. Plaats er eentje bij ieder apparaat binnenshuis dat brandstof gebruikt!

4) Bewegingsmelders

Veel inbraken in je nieuwe buurt? Zorg dan dat criminelen jouw huis overslaan en installeer een bewegingsmelder bij je buitenverlichting. Zo springt je buitenlamp automatisch aan als er iemand langs loopt! In een verlicht huis wordt bewezen minder ingebroken, en de bewegingsmelder zorgt er ook voor dat het licht na een in te stellen tijd weer uitschakelt. Het licht gaat dus alleen aan als het echt nodig is. Een veilig gevoel, en ook prettig thuiskomen voor jezelf.

Voor al je elektra in en om het huis

Op zoek naar een voordelig adres waar jij al je elektra voor in en om het huis met stevige kortingen kunt inslaan? Elektro-kopen.nl is jouw specialist voor schakelmateriaal, installatiemateriaal en andere elektra. Hier vind je alles wat je zoekt tegen de scherpste prijzen! Bestellen is supereenvoudig: je plaatst je benodigde items in je winkelwagen, rekent af met één van de beveiligde betaalmethoden en binnen 1-2 dagen bezorgen ze jouw bestelling al bij je thuis!