Inbraken komen vaak voor bij bedrijven maar ook bij mensen thuis. Dit zorgt vaak voor veel schade en is een inbraak op de privacy. Een goede beveiliging is daarom van groot belang. Camerabeveiliging zorgt ervoor dat daders veel makkelijker opgespoord kunnen worden, maar het heeft ook een afschrikkende werking. Als criminelen zien dat er camera’s hangen kiezen zij er veel sneller voor om het pand over te slaan en een ander slachtoffer te vinden. 

Preventie

Naast de afschrikkende werking die camera’s bieden kan je live meekijken met de beveiligingscamera’s om te zien wat er gebeurt. Natuurlijk heeft niet iedereen hier tijd voor dus het combineren van camera’s en bewegingsdetectoren komt steeds vaker voor. Wanneer de sensor iemand rondom het huis detecteert krijg je hier direct een melding van op bijvoorbeeld je telefoon. Je kan je direct meekijken om de situatie te beoordelen.  

Mocht de inbrekers er toch in slagen een huis in te komen biedt camerabeveiliging nog steeds veel voordelen. Bewijsmateriaal over de dader en andere belangrijke informatie kan het beveiligingssysteem opslaan. Het verspreiden van een signalement door de politie wordt zo een stuk makkelijker. Zo assisteer je de politie in het oplossen van de misdaad en krijg je verloren spullen misschien terug. 

Soorten camerabeveiliging

Door de vele mogelijkheden met camerabeveiliging is het kiezen van het juiste systeem moeilijk. Je kan kiezen voor een reguliere IP-camera of voor een infrarood camera. verder zijn er nog verschillende modellen die geschikt zijn voor verschillende locaties. Ten slotte is er nog verschil in het systeem van de beveiliging, zo is er bijvoorbeeld een gesloten systeem of juist online via WIFI.  
Een geschikt camerasysteem kiezen vereist kennis en kan daarom het beste in overleg met een expert gedaan worden. CCTVwinkel.nl is een aanbieder van camerabeveiliging en biedt via hun online winkel en fysieke showroom gepaste hulp en advies bij het kiezen van een beveiligingssysteem.

Leer hier meer over CCTVwinkel.nl.