Om je eigendommen te beveiligen wil je soms een beveiligingscamera buiten plaatsen. Maar voordat je dit gaat doen moet je een aantal dingen weten. Denk bijvoorbeeld aan de regels die gelden voor camerabewaking, maar ook bijvoorbeeld waar je de camera het beste op kunt hangen en hoe je dit doet. In deze blog leggen we het allemaal stap voor stap aan je uit.

Waarom een beveiligingscamera buiten plaatsen?

De voornaamste reden om buiten een beveiligingscamera te plaatsen is natuurlijk het beveiligen van je eigendommen en jezelf. Beveiligingscamera’s werken preventief, maar als je een recorder hebt kunnen beelden de politie helpen bij onderzoek mocht er toch iets gebeuren. We begrijpen dus goed dat je overweegt camerabeveiliging te installeren.

Dieren in de gaten houden

Maar beveiliging is niet de enige reden om buiten een beveiligingscamera op te hangen. Zo gebruiken veel mensen dit ook om vee en huisdieren in de gaten te houden. Wat dacht je bijvoorbeeld van drachtig vee of broedende vogels? Of misschien maak je je zorgen over dieren die onverklaarbaar gewond raken en wil je de oorzaak achterhalen. Tot slot kan het natuurlijk ook gewoon heel leuk zijn om te zien wat je dieren uitspoken als jij niet thuis bent.

Wat zijn de regels?

Voordat je je beveiligingscamera buiten ophangt is het belangrijk dat je de reden voor jezelf duidelijk hebt. Je mag namelijk alleen camera’s ophangen die ervoor zorgen dat je dit doel bereikt. Je mag dus niet lukraak overal beveiligingscamera’s ophangen. Daarnaast mag je alleen essentiële beelden van openbare ruimtes maken. Je mag dus je auto voor de deur filmen, maar niet te veel van de straat waar je auto niet op staat. En wat je ook filmt: maak het altijd kenbaar met een bordje of sticker.

Alle regels staan in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en voor sommige gemeenten gelden aanvullende regels. Check dit dus altijd!

Waar moet je verder op letten?

Voldoet jouw beveiligingsplan aan de regels? Dan kun je buiten een beveiligingscamera ophangen. Maar waar doe je dat dan precies? Ten eerste natuurlijk op de plek waar het doel het beste bereikt wordt, maar vervolgens zijn er meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan tegenlicht van de zon of een lantaarnpaal, aan bomen en planten die in het zicht hangen én aan de hoogte van de camera. We adviseren de camera minstens 2,5 meter van de grond te plaatsen, zodat niemand erbij kan om hem stuk te maken.

Een beveiligingscamera buiten monteren

Weet je precies waar de camera moet komen? Dan kun je gaan monteren. We geven je een aantal tips voor het plaatsen van een beveiligingscamera buiten, zodat hij zo lang mogelijk en goed werkt:

  • Zorg voor voldoende ruimte om de kabel achter de muur weg te werken
  • Boor het gat schuin omhoog om te voorkomen dat er regenwater naar binnen loopt
  • Kit na het plaatsen en testen van de camera het gat voor de zekerheid dicht
  • Gebruik uitsluitend rvs schroeven

Beveiligingscamera voor buiten kopen bij CCTVwinkel.nl

Het enige dat je nu nog nodig hebt is een beveiligingscamera die geschikt is voor buiten. Je vindt deze op CCTVWinkel.nl. Voor ieder doel biedt CCTVwinkel een passende camera aan, van 1080p (full HD) tot wel 8 MegaPixel! Bestel wat je zoekt eenvoudig online, eventueel met een recorder, kabels en bordjes/stickers, en je kunt al binnen 1 á 2 werkdagen aan de slag.