Een mooie houten vloer is een aanwinst voor iedere woning. Niet alleen voeg je sfeer en karakter toe aan je huis, door het duurzame karakter van deze vloeren is het een investering voor de komende jaren, zo niet decennia. Mits je regelmatig onderhoud pleegt aan je vloer! En dat vraagt doorgaans wel wat tijd en energie. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij 3 handige hulpmiddelen voor je klaargezet die je helpen om je vloer in topconditie te houden. Tools waar je misschien zelf nog niet aan gedacht had!

1) Goede reiniger(s)

Het onderhoud van je vloer begint met een regelmatige reiniging op maat. Dat betekent: niet zomaar een standaard allesreiniger of vloerreiniger gebruiken als je gaat dweilen! Een reiniger die aansluit op de olie, lak of wax die je gebruikt hebt maakt je vloer niet alleen diepgaander schoon, het houdt de beschermende laag van je vloer ook nog eens netjes intact. Je maakt je vloer eenvoudig streeploos schoon, zonder hem te beschadigen! Investeer in de volgende reinigers:

  • Een algemene vloerreiniger, voor (twee)wekelijks onderhoud
  • Specifieke vloerreinigers, gericht op veelvoorkomende vlekken

Blijf trouw aan één merk

Ga je voor het eerst reinigingsmiddelen voor je vloer bestellen, zorg er dan voor dat ze van hetzelfde merk zijn als de olie, lak of wax die op de vloer is aangebracht. Als je voor middelen van hetzelfde merk kiest, versterken ze elkaar namelijk in hun werking! Zo ga je voor een nog mooier eindresultaat.

2) Boenmachine

De ultieme manier om tijd en vooral moeite te besparen? Investeer in een boenmachine! Het klinkt misschien als een overdreven zet, maar zo’n powertool kan je helpen met verschillende facetten van je vloeronderhoud. Zeker geen loze investering! Mensen die eenmaal zo’n machine hebben aangeschaft, willen nooit meer terug naar handmatig oliën, polish aanbrengen of dweilen.

Hij komt al van pas bij het aanbrengen van olie, wax, polish of onderhoudsolie, maar ook bij de reiniging van je vloer is het een erg behulpzame tool. En wil je jouw vloer licht polijsten of opruwen? Ook dat kan met een boenmachine!

3) Viltglijders

Bij slim onderhoud van je vloer kijk je verder dan de vloer alleen. Hetgene wat je vloer doorgaans het meeste aantast, staat namelijk vaak óp je vloer: je meubels! Als je de harde, krassende poten van je meubels netjes afschermt met beschermend vilt, voorkom je dat je schade aanbrengt aan je vloer wanneer je je meubels verplaatst. Al vanaf een paar tientjes kan je alle meubels in huis van bescherming voorzien. Kleine investering, groot plezier!

Je hebt de keuze uit verschillende bevestigingsmogelijkheden; stem deze vooral af op het type meubel en hoe vaak je het meubel op dagelijkse basis verplaatst.

  • Plakviltjes
  • Viltglijders met schroefbevestiging

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Het simpelste advies dat we je kunnen geven in het onderhoud van je vloer? Regelmatig schoonmaken is het beste medicijn tegen slijtage en veroudering. Gewoon, met je stofzuiger en je dweil! Het verwijderen van krassend zand en vuil doe je eenvoudig met je stofzuiger, en hardnekkiger vuil haal je weg met een vochtige dweil. Sla deze stap dus zeker niet over als je het beste voor je vloer wil!

  • Stofzuigen: eens per week
  • Dweilen: 1 of 2x per maand

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Eén online adres waar je terecht kunt voor alles op het gebied van vloeronderhoud? Dat is Vloeronderhoudswinkel.nl. Een overzichtelijke webshop, gerund door specialisten met een passie voor vloeren. Dat zie je terug in hun assortiment, en in hun serviceaanbod! Je kunt er niet alleen makkelijk online bestellen, je kunt ook nog eens rekenen op professioneel advies bij aanschaf. Neem eens een kijkje in hun assortiment, en bestel alle tools en producten die je nodig hebt in één keer.