Ben je opzoek naar de mogelijkheden voor een garagedeur? Wij zetten een aantal feiten voor je op een rijtje. De keuze bij garagedeuren wordt steeds groter en dit maakt de keuze moeilijk. Tegenwoordig brengen deze grote deuren een stuk meer functionaliteit en aspecten met zich mee. 

Soorten garagedeuren

  • Kanteldeur

Dit is de traditionele deur die je garage in kantelt. Werkt erg makkelijk en kan elektrisch of met de hand bedient worden. Aanschaf en onderhoud van deze deur is relatief goedkoop en biedt veel opties met het uiterlijk. 

  • Roldeuren

Ook deze deur is relatief goedkoop en makkelijk te bedienen. in vergelijking met de kanteldeur neemt de roldeur minder ruimte in beslag, maar heeft een stuk minder keuze qua uiterlijk.  

  • Sectionaal-deur

Een ruimtebesparende deur met veel deurprofielen en verschillende kleuren zodat hij goed bij jouw huis past. De garagedeur is goed te isoleren en is daardoor wel wat duurder. 

  • Openslaande deuren

Als laatste optie kun je kiezen voor twee openslaande deuren voor optimale ruimtebesparing. Deze deuren zijn erg praktisch met het in- en uitgaan van je garage. 

De verschillende soorten garagedeuren en de mogelijkheden hiervan zijn in meer detail te zien bij Weerts Advies.

Belangrijke punten

Naast het soort garagedeur zijn er nog een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste deur. 

Bij het kiezen van de materialen en uitstraling moet je rekening houden met de kosten en het onderhoud, er is namelijk een groot verschil bij de verschillende materiaal opties.