Betegelde tuinen of grote grindbakken zijn helemaal op hun retour: wil je meedoen aan de laatste tuintrends, dan is vergroenen wat je moet doen. Exit grijze stenen, hallo urban jungle! Meer groen aanbrengen in je tuin kun je natuurlijk op verschillende manieren doen: van het plaatsen van mooie plantenbakken of gezellige struiken, tot het aanleggen van een mooi gazon. Wil jij wel een mooie grasmat in je tuin, maar heb je niet de tijd of het geduld om dat helemaal zelf in te zaaien? Dan zijn graszoden misschien wel iets voor jou!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn matten opgekweekt gras. Een mengeling van grasplantjes die al volledig volgroeid zijn, en grond die ze bij elkaar houdt. Meer is het niet! Meer is er ook niet nodig om jouw tuin te voorzien van een stralende grasmat. De graszoden worden op rol geleverd: je rolt ze uit, stampt of walst ze aan, en dan kan het genieten al beginnen! Als je graszoden legt, is je gazon direct gebruiksklaar.

Voordelen van graszoden leggen

Graszoden leggen in je tuin heeft een flink aantal voordelen. Niet alleen voor je eigen gebruiksgemak, ook voor de natuur zijn graszoden een slimme keuze!

+ Een groener alternatief voor tegels

Mensen die een hekel hebben aan tuinieren, kiezen er al snel voor om hun tuin te betegelen. Eén keer klussen en klaar: lekker makkelijk. Je denkt misschien dat tegels onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook hier zit onkruid tussen en groene aanslag op, die je van tijd tot tijd moet verwijderen! Graszoden leggen is echt niet zoveel meer werk: in het seizoen is eens per week maaien alles wat je moet doen. Gras geeft bovendien meer verkoeling in de zomer en voert regenwater beter af!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Geen zin om je tuin een aantal weken te moeten vermijden, nadat je gras is ingezaaid? Ben je die aanblik van zwart zand helemaal zat? Met graszoden heb je direct resultaat! De dag dat je ze hebt gelegd kun je meteen van je gazon gaan genieten. Weg met die zwarte, dorre vlakte, die maakt in een handomdraai plaats voor vrolijke groene grassprieten! En omdat de grasplantjes al volgroeid zijn, kunnen ze direct tegen een stootje.

+ Minder last van onkruid

Het is altijd een risico bij een nieuwe grasmat: het opduiken van gekke plantjes en mossen, waardoor je gazon een soort gevlekte lappendeken wordt. Andere plantensoorten kunnen je grasplanten in de weg zitten en een gezonde groei belemmeren. Kies je voor graszoden, dan wordt je gazon opgekweekt onder gecontroleerde omstandigheden en is er simpelweg geen plek voor andere plantjes. De grasplantjes nemen het volledige oppervlak over en hechten zich stevig aan elkaar vast. Voor onkruid is er nauwelijks plaats in jouw grasmat!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Zijn graszoden dé oplossing voor jouw tuin? Bestel ze dan nu gemakkelijk bij één van de grootste kwekerijen van Nederland: Topgazon.nl. Met graszoden van deze op en top Drentse grasleverancier ga je altijd voor de hoogste kwaliteit: al hun gras wordt met zorg gekweekt, met zo min mogelijk schadelijke pesticiden. Je kiest zelf of je jouw zoden afhaalt in Drenthe, of ze bij je thuis laat bezorgen. Verzeker jezelf van een prachtig gazon en bestel je graszoden online bij dé specialist!