Je stopcontacten en lichtschakelaars zijn kleine onderdelen van je huis en vallen niet heel erg op. Sla je schakelmateriaal alleen niet over. Het gaat om kleine details, maar die kunnen je huis wel net afmaken. 

Rekening houden met schakelmateriaal 

Mensen vergeten vaak dat het schakelmateriaal ook een onderdeel uitmaakt van hun huis. Het gaat dan ook om een klein onderdeel, maar dit kan je huiselijke sfeer net breken of maken. Zorg en dan ook voor dat jij je schakelmateriaal niet vergeet. Wanneer een stopcontact of lichtschakelaar niet past bij de uitstraling van je huis en interieur ziet dit er raar en onafgemaakt uit. 

Kopen en plaatsen

Je kan schakelmateriaal zo duur maken als je zelf wilt. Goede kwaliteit hoeft alleen niet duur te zijn. Zo kun je bij hout en bouwmaterialen stopcontacten en lichtschakelaars krijgen voor onder de €10,- per stuk. Wanneer je schakelmateriaal gaat kopen zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Je moet natuurlijk een schakelaar vinden die bij er mooi uitziet en past bij jouw huis. Kijk ook naar het formaat zodat je niet echt hoeft te boren. Tot slot is er nog de keuze of je het plaatsen zelf aan durft en dit toch door iemand anders laat doen.  

Tips

Misschien ga je nu zelf je schakelmateriaal vervangen of laat je dit over een een professional. Welke manier je ook kiest er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Vervang al je stopcontacten en lichtschakelaren zodat je geen verschillen krijgt in je huis. Zo wordt alles één mooi geheel. Bij het plaatsen moet je rekening houden met eventueel behang als je nog aan het verbouwen bent en zorg ervoor dat je schakelmateriaal past. 

Voor de klussers, zorg ervoor dat de kabels goed verbonden zijn en op je juiste plek zodat je stopcontacten en lichtschakelaren ook daadwerkelijk werken.