Ben je gevraagd voor een traprenovatie, en op zoek naar manieren om het mooiste resultaat op te leveren voor je klant? Het gebruik van overzettreden kan je veel tijd en energie besparen, en zorgt altijd voor een schitterend resultaat! Ontdek samen met ons de voordelen van deze panelen en lees waar je op moet letten als je ze gaat plaatsen. Zeker weten dat jouw volgende traprenovatie er eentje met overzettreden wordt!

Voordelen van overzettreden

Overzettreden gebruiken voor een traprenovatie is helemaal van nu: de oude trap hoeft er niet uit, je voegt alleen elementen toe die de verouderde delen bedekken. Het is dus sowieso een duurzame oplossing! Daarnaast zijn de panelen snel op maat te maken en te plaatsen, en wordt een traprenovatie dus een klusje van een dag in plaats van een week!

In een handomdraai realiseer je een complete metamorfose voor je klant. Laat de trap naadloos overlopen in de vloeren, of zet juist een contrast neer waarmee je de trap echt in de spotlights zet!

  • Slechts een dag werk
  • Gebruik maken van de bestaande trap
  • In te zetten voor iedere soort trap
  • Veel verschillende looks en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

Dankzij de populariteit van overzettreden zijn deze in steeds meer materialen te verkrijgen. Je kunt gaan voor traditioneel hout, maar ook pvc behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Daardoor kun je de trap uitvoeren in iedere denkbare stijl! Een luxe marmerlook, betonnen treden of een slipvast houtpatroon? Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te realiseren met overzettreden.

Beveiliging tegen uitglijden

De veiligheid van een trap is uiteraard een belangrijk goed. We kennen allemaal de verhalen van glijpartijen met nare ongelukken tot gevolg. Dat gaat jouw klanten natuurlijk niet gebeuren op hun nieuwe trap! Check daarom goed of jouw overzettreden voorzien zijn van een antislip toplaag: de meeste pvc overzettreden zijn hier standaard mee afgewerkt. En werk je met houten overzettreden? Check dan of er een infreesprofiel inbegrepen is. Of frees zelf een rubberen strip in de vulstroken!

Maak het af met stootborden en onderlatten

De vulstroken op maat maken en monteren is het belangrijkste in een traprenovatie met overzettreden. Maar vergeet vooral de details niet, zoals stootborden en de afwerking van de randen! Nadat je de vulstroken en de stootborden hebt gemonteerd, kit je alle randen netjes af voor een optimaal resultaat. En heb je te maken met flink uitstekende trapranden bij een dichte trap? Dan kan het nuttig zijn om onderlatten te plaatsen, om de aanblik van onderen ook keurig in orde te maken.

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je op dagelijkse basis met trap- en vloerrenovaties bezig? Dan is een professionele leverancier voor al je benodigdheden een absolute must. Bij Floormade snappen ze precies wat een vakman of -vrouw nodig heeft: een online shop met een uitgebreid assortiment en professionele verkoopondersteuning, waar je 24/7 kunt bestellen en kunt rekenen op 24 uurs levering. Klinkt je als muziek in de oren? Registreer je dan snel als klant op hun website en laat je verrassen door hun uitgebreide service!