De trap blijft vaak een beetje achter wanneer het gaat om onderhoud en aankleding. Alleen als je er één hebt zie je hem toch elke dag. Of je nu Jaren geleden halve maantjes er op hebt geplakt of er een keer een likje verf overheen hebt gedaan, veel mensen laten het hier dan ook bij. Wanneer je weer zin hebt om wat te gaan doen aan je huis is het misschien een goed idee om de trap toch maar een keer aan te pakken. Wij geven je een aantal opties waarmee jij je trap kan omtoveren. 

Duurzaam marmoleum

Voornamelijk wanneer je een strakke vloer in je huis hebt liggen is Marmoleum een goede en duurzame oplossing. Je kan je trap goed laten aansluiten op de vloer zodat hij niet meer zo apart staat van de rest van het huis.  

Gebruik maken van tapijt 

Tapijt gebruiken om je trap op te fleuren wordt al helemaal een interessante keuze wanneer je veel geluid maakt bij het traplopen. Tapijt is namelijk erg goed is het dempen van geluid. Verder is tapijt perfect als je dit ook al op de vloer hebt liggen. Je kan tapijt namelijk gewoon doortrekken naar de traptreden om zo één geheel te creëren. 

PVC op de trap

PVC is bedoeld voor de vloer maar kan ook gewoon op de traptreden gebruikt worden. Aangezien je het eigenlijk overal gewoon op kan plakken hoef je het alleen maar in de goede vormen te knippen en de rest gaat hetzelfde als bij de vloer natuurlijk. PVC is in vele kleuren te krijgen dus voor ieder wat wils. En ook als je vloer niet van PVC is kan dit prima werken voor op de trap. 

Er zijn dus genoeg opties om je trap weer leven in te blazen en bij de rest van je huis te betrekken.